ELEPHANT SOUNDS & BEEF @ MEZZ, BREDDA CITYHet Nederlandse Beef is terug met hun vurige aanstekelijke mix van Jamaicaanse stijlen als ska reggae, rocksteady, ragga. Het nieuwe album, The Original, is net uit. Leadzanger Pieter Both stelt: “Een van die liedjes op het album heet The Original, weet je wel; iedereen noemt zich ‘The Original’ van Pickwick tot Lays.”
In 2007 had de band nog een onverwachte internethit met hun swingende uitvoering van de Krezipklassieker I Would Stay. Op het nieuwe album staat een vernieuwde versie met gastvocalen van Jaqueline Govaert. Maar voor Beef was 2007 vooral het jaar van het opnemen van een nieuw album. Pieter Both: “Met dit album zijn we weer aan het straatvoetballen, maar met de ervaring van een profclub in de achterzak”
In 1999 vormen zanger Pieter Both, drummer Hansz Deijnen en Koen Lommerse op bas een kerngroep van 3 met daaromheen een voortdurend wisselende bezetting. De jamsessies van dit drietal resulteren uiteindelijk in een radioshow The Chop Shop. Deze radioshow wordt populair en krijgt een vaste achterban die smeekt om live concerten van deze muzikanten. In 2000 krijgen de fans hun zin en met het smeden van een nieuwe muzikale eenheid wordt Beef geboren.
Hun debuutalbum Flexodus wordt dat jaar op Lowlands gepresenteerd. Beef is niet meer te houden evenals hun publiek. Deze wisselwerking is voor de band van levensbelang. De bekende single Late Night Sessions van het tweede album bezorgt Beef een nog breder publiek.
Check out de myspace van Beef. Daarop zijn 2 nummers van het nieuwe album gratis te downloaden! www.myspace.com/theoriginalbeef

Elephant Soundsystem uit Utrecht start de avond op. One love, roots and culture for y'all!
www.myspace.com/elephantsoundsystem

ps: massive thanx to skinny b!!!

No comments: